Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuieli deductibile cheltuieli deductibile

buna ziua , am achizitionat cu factura un laptop care costa 1500 pe care il folosesc la firma si factura o bag pe cheltuieli , cat se deduce din suma de 1500 ron cati bani numai platesc la stat ??? , cat la tva si cat la impozitul pe profit ???
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 22 Iun. 2014
Daca ati achizitionat un laptop pe societate cu 1500 lei, il inregistrati ca obiect de inventar pentru ca valoarea nu depaseste 1800 lei, iar inregistrarea pe cheltuiala se face integral la darea in folosinta. Din punct de vedere al TVA acesta este deductibil, deci nu avey i de plata la sata ci il deduceti din cel colectat, iar pentru impozit, cheltuiala cu obiectele de inventar participa la calcularea impozitului pe profit, deci si aceatsa cheltuiala este deductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Iun. 2014
Incepand cu luna iulie 2013 prin Hot.Guvernului nr.276/2013 valoarea de intrare a mijloacelor fixe este de 2.500 lei.Aceasta completare nu modifica raspunsul Dvs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x