Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

calculul penalitatilor

-in urma cu cativa ani am virat unei sc-bani prin banca cu Ordin de plata-reprezentand cval serviciilor lunare facturate-soc comerciala -a contabilizt su,ele respective in restante si penalitati -nu in sumele aferente lunilor mentionate in ordinele de plata.
-deasemeni a aplicat penalitati de intarziere a platilor FARA sa aiba un contract incheiat sau o alta intelegere:
-la semnarea unui angajament de plata-se mai poate aplica penalitati la penalitati -cu toate ca se achita luna de luna cval serviciilor facturate??
CU stima Lucian ivanescu-slobozia -ialomita

1 raspuns


la 26 Nov. 2012
Avand in vedere prevederile Legii 469 / 2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale, partile contractante au obligatia efectuarii tuturor platilor la data scadentei, stabilita conform contractelor. Partile contractante vor organiza evidenta obligatiilor de plata pe scadente, potrivit contractelor. In contractele incheiate partile contractante vor prevedea ca, in cazul neindeplinirii in termen de 30 de zile de la data scadentei a obligatiilor prevazute la art. 3 alin. (1), debitorii sa plateasca, in afara sumei datorate, penalitati pentru fiecare zi de intarziere. In contractele comerciale dintre partile contractante, indiferent de forma in care acestea se incheie, in afara penalitatilor contractuale prevazute la alin. (1), pentru compensarea prejudiciului suferit de catre creditor ca urmare a indeplinirii cu intarziere sau a neindeplinirii obligatiilor asumate de debitor, se pot include si daune-interese pentru neexecutarea totala sau partiala a contractului, sub forma daunelor moratorii sau a celor compensatorii. Totalul penalitatilor pentru intarziere in decontare, prevazute la alin. (1) si (2), nu poate depasi cuantumul sumei asupra careia sunt calculate, cu exceptia cazului in care prin contract s-a stipulat contrariul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x