Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

calcul cheltuieli transport in cazul unei deplasari

Buna ziua,
Conform HG 1860/2006, in cazul unei delegatii, cheltuiala cu transportul este decontată pe baza formulei din lege, respectiv 7,5l / 100 km pe traseul cel mai scurt.
Va rog sa precizati daca aceasta prevedere se aplica strict institutiilor publice sau se aplica si celorlalti agenti economici.
In speta,
Un sindicat,neplatitor de impozit pe profit, trebuie sa aplice aceasta formula de calcul pentru decontarea cheltuielilor de transport sau poate deconta mai mult (10 ? 15 / 100 km), sau chiar fara limita, adaugand eventual si un procent pentru deprecierea autoturismului angajatului (daca acesta se deplaseaza cu auto personal ) daca aceste procente au fost hotarate si aprobate de conducerea societatii ? ce formula de calcul se aplica ?
Multumesc anticipat

3 raspunsuri


la 09 Iul. 2014
Cheltuiala pentru transportul cu autoturismul in interes de servici este prevazuta de HG1860/2006 care limiteaza consumul. Acest consum se refera la deplasarile care sunt justificate cu foaie de parcurs si bonuri de combustibil conform prevederilor legale. Prevederile se aplica tuturor agentilor economici, mai ales daca este vorba despre autoturisme personale sau in comodat. Se pot face derogari doar in cazul in care aveti o decizie a administratorului in baza unor caracteristici tehnice deosebite si in conditii speciale, poate aproba un consum marit dar argumentat cu caracterisiticile tehnice ale autovehiculului.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iul. 2014
Deci, mai concis, facand abstractie de "caracteristici tehnice deosebite si in conditii speciale" toate societatile comerciale aplica formula 7,5l / 100 km pe traseul cel mai scurt " conform HG 1860/2006. Cineva mi-a argumentat ca aceasta HG se aplica doar institutiilor publice si atat, celelalte societati fiind libere sa hotarasca cat deconteaza pentru o deplasare cu auto personal in baza bonului fiscal de combustibil si a ordinului de deplasare. Concluzia : toata lumea aplica formula 7,5l / 100 km pe traseul cel mai scurt " conform HG 1860/2006. Corect ? multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iul. 2014
Aceste prevederi sunt aplicabile tuturor societatilor, exceptiile trebuie sa fie bine argumentate tehnic si contextual, raspunderea fiind a administratorului care decide marirea limitei de decontare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x