Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

borderourile de achizitie pentru produsele zootehnice

Conform legii 145/2014,pentru toate produsele agricole, zootehnice, apicole de la 1 mai 2015 daca vor fi valorificate de producatorii individuali/persoane fizice, acestia trebuie sa detina un carnet de comerciant. SUBPRODUSELE zootehnice nedestinate consumului uman in speta piei de animale, pentru valorificarea lor, producatorii individuali/persoane fizice trebuie sa detina acest carnet de comerciant? Conform ordinul. 208/2015 ,produsele zootehnice, sericicole si apicole trebuie sa fie scrise in carnetul de comercializare respectind ordinul 111/2008 ANSV, in acest ordin 111/2008 sunt trecute toate produsele comestibile.Sa inteleg ca pentru pieile de animale nu trebuie ca producatorul individual/persoana fizica care sacrifica un animal pentru consumul propriu si vor sa valorifice pielea NU trebuie sa aiba acest carnet de comerciant?multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

3 raspunsuri


la 16 Mai. 2015
Si in acest caz este necesar carnetul de comerciant. Daca persoana se ocupa de zootehnie si sacrifica animale, pielea constituie un produs animal ce este comercializat, in concluzie, va avea calitatea de comerciant.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mai. 2015
Piele este un subprodus de origine animala nedestinat consumului uman, carnetul de comerciant v a fi completat de primarie cu toate produsele pe care le obtine pers.fizica , primarul are obligatia ptr prod. Zootehnice sa respecte normele ordin.111/2008. Intrebare...cum trece primarul un subprodus animalier ce nu se regaseste in ordi.111/2008, noi cu depozitele de piei sunte autorizati cf ord 1774 CE. Sunt pers care au sacrificat miei si valorifica pieile acum la rusalii si nu detin carnet de comerciant pentru ca au fost sacrificati pina la intrarea legii invigoare, ce pot face cu pieile?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mai. 2015
Se obtine carnetul de comerciant unde se marcheaza vanzarea pieilor ca produs zootehnic derivat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x