Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Amortizarea mijloacelor fixe nefolosite de societate

Buna ziua,
1.O firma care din data de 12.februarie nu mai are salariati dar are mijloace fixe si autoturismul administratorului neamortizate, dar le da in comodat unei alte firme mai poate face amortizare in lunile urmatoare?
2. Aceiasi firma daca inchiriaza din aceste mijloace fixe poate face amortizare urmatoarele luni pana gaseste cumparator?
Daca se poate si temeiul legal.
Multumesc
R.G
Adaugata in   Legea Contabilitatii

3 raspunsuri


la 15 Mar. 2015
O societate comerciala nu poate ceda dreptul de folosinta cu titlu gratuit, comodat, unei alte societati, scopul acesteia fiind de desfasurare a unor activitati economice. Amortizarea, ca trecere graduala pe cheltuiala a valorii mijlocului fix este calculata pe durata de viata a acestuia, conform prevederilor Codului fiscal, si nu are importanta daca acesta este utilizat sau nu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2015
Amortizarea reprezinta recuperarea treptata a valorii mijloacelor fixe, pe masura UZARII lor. Ca si politica contabila, puteti intrerupe amortizarea, daca le treceti in conservare (O1802, pct 238). Norme metodologice: ART. 24 al.11 70^2. Pentru perioada în care mijloacele fixe amortizabile nu sunt utilizate cel puţin pe o perioadă de o lună, recuperarea valorii fiscale rămase neamortizate se efectuează pe durata normală de utilizare rămasă, începând cu luna următoare repunerii în funcţiune a acestora, prin recalcularea cotei de amortizare fiscală. Numai bine,
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2015
Ca si concluzie, in situatiile prezentate de dvs, continuati amortizarea. Nu recomand contractul de comodat intrucat nu genereaza venituri impozabile, ceea ce nu justifica deductibilitatea cheltuielilor cu amortizarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x