Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

ajutor de deces

Buna ziua!
Cuantumul ajutorului de deces poate fi mai mic de 2298 lei in conditiile in care nu exista prevedere in ceea ce priveste acordarea unui astfel de ajutor la nivelul societatii, insa angajatorul doreste sa acorde familiei un astfel de sprijin dar in cuantum mai mic?
Mentionez ca ajutor se va acorda pe baza de decizie.
Daca da, cum se procedeaza?
Va multumesc!

1 raspuns


la 20 Feb. 2014
Conform art. 55 alin. (4) lit. a) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare, ajutoarele de inmormantare nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile. Angajatorul acorda ajutorul de inmormantare din fondurile proprii ale societatii. Pe langa ajutoarele de inmormantare descrise mai sus angajatorul va achita un ajutor de deces pe baza urmatoarelor documente: - cerere pentru acordarea ajutorului de deces; - copie certificat de deces; - copie act de identitate al solicitant; - copie acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul; - dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original si copie); Aveti in vedere prevederile Legea nr. 571/2003 - Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 263/2010 - privind sistemul unitar de pensii publice. Ajutorul de deces este in suma de 2.298 RON acesta reprezentand un salariu mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Ajutorul de deces se suportã din bugetul asigurãrilor sociale de stat ºi se acordã, la cerere. Cuantumul ajutorului de inmormantare de la angajator este prevazut in contractul individual de munca sau in Contractul colectiv la nivel de unitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x