Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

activ achizitionat pe persoana juridica se poate aduce ca aport la societate

Buna ziua!

Doresc sa stiu daca o masina de cusut achizitionata pe numele meu(persoana fizica) se poate aduce ca aport la capitalul societatii (croitorie) pe care doresc sa o infiintez, mentionez ca voi ocupa functia de administrator al societatii; daca prezint facura se va deduce TVA-ul.

Multumesc anticipat!!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 25 Sep. 2014
Aportarea de bunuri la capitalul social reprezinta una din sursele de formare sau majorare a capitalului frecvent utilizate in cazul formelor juridice de societate. Indeplinind conditia de a fi evaluabile din punct de vedere economic (art. 16 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicata si modificata, bunurile aportate compun valoarea capitalului social la constituirea societăţii, sau ulterior, la majorarea acestuia. Spre deosebire de aporturile in numerar, obligatorii pentru fiecare tip de societate, aporturile in natura reprezinta doar o optiune. Indiferent cand se face, varsarea efectiva a aportului se materializeaza prin transferarea drepturilor si predarea efectiva catre societate a bunurilor aflate in stare de utilizare (art. 16 alin. (2). Aporturile in natura pot fi doar cu bunuri inscrise in circuitul civil si asupra carora asociatul care le aporteaza detine un drept de proprietate necesar a fi dovedit cu actele corespunzatoare. In concluzie, daca utilajul este evaluat de catre un evaluator autorizat, poate constitui aport la capitalul social al societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Sep. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x