Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie directa /bunuri = Contract ? sau doar Comanada ?

Achizitie directa /bunuri = Contract ? sau doar Comanada ?
Daca procedura de achizitie a unor bunuri
este Achizitia directa,
1. - se va incheia un Contract ?
sau
2. - se va putea face si o Comanda, fara Contract ?

In contabilitate care varianta se admite pt. o plata valabila ?

3 raspunsuri


la 17 Nov. 2014
Pentru achizitia publica, conform legislatiei trebuie sa se organizeze licitatie publica deschisa sau in cazuri exceptionale, cand produsele achizitionate sunt unice pe piata se poate apela la achizitia directa. Aecasta presupune o comanda catre furnizori, oferte din partea furnizorilor, urmand ca pentru atribuirea achizitiei publice sa se incheie contract si instrumentele de plata. Pentru acceptarea sumei din oferta este bine ca institutia sa apeleze la un evaluator autorizat care sa stabileasca valoarea produsului si nu putea fi contestata valoarea platitia in timp. A avea o comanda fara contract este ca o formulare a cererii fara a avea punerea in posesie a cumparatorului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Nov. 2014
Fosta conducere a institutiei achizitionau bunuri prin intermediul unor Comenzi ferme, furnizorul emitea facturi, iar institutia publica platea suma reprezentand cval bunului. Inainte, se faceau Cereri de oferte, se alegea oferta cu pretul cel mai scazut. In acest mod procedau si in cazul bunurilor muzeale, dar si in cazul materialelor birotice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Nov. 2014
Verificarea achizitiilor incheiate de catre institutia publica se face de catre organele de control competente, care trebuie sa stabileasca daca aceste tranzactii au fost legale sau nu. Pentru noul director ese important cum s-a facut descarcarea de gestiune de la fostul director, daca a preluat cu proces verbal sau nu gestiunea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x