Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intrebare PFA+TVA intracomunitar

Sunt PFA, neplatitor de TVA si o sa am clienti din UE incepand cu luna Iunie.

Dupa cum am inteles trebuie sa cer un cod special de TVA, chiar daca sunt neplatitor de TVA.


1) In cazul in care clientul este o persoana fizica sau PJ neplatitoare de TVA atunci pana la 10.000 eur pot factura fara TVA. Corect?
2) Ce fac in cazul in care clientul meu este din UE si este platitor de TVA? Eu facturez fara TVA dar tot platesc TVA ulterior? Sau se face taxare inversa si nu trebuie sa facturez cu TVA?

1 raspuns


la 01 Iun. 2018
Inregistrarea in scopuri de tva pentru operatiunile intracomunitare, se face pentru derularea unor tranzactii in forma continua in valoare mai mare de 10000 euro pe an, dar poate fi facuta si pentru tranzactii mai mici daca beneficiarul este inregistrat pentru a beneficia de taxarea inversa, altfel este posibil ca la depasirea plafonului sa fiti obligat de statul roman sa platiti tva colectata pentru aceste operatiuni derulate in anul respectiv. In opinia mea trebuie sa aveti un plan de afaceri clar privind dezvoltarea afacerii si costurile pe care le presupune aceasta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x