Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare contabila onorariu csi taxe Registrul Comertului

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie : pentru prelungirea sediului social firma a achitat prin banca unui consilier juridic onorariu consultanta si taxe Registrul Comertului in total de 444lei. Firma a primit de la firma de consultanta factura pentru onorariu consultanta in valoare de 300, iar pentru diferenta de 144lei am primit factura-chitanta de la Reg Com cu datele firmei nostre. Ce inregistrari contabile trebuie facute in acest caz?

Multumesc.

3 raspunsuri


la 26 Nov. 2015
Inregistrarea onorariului se face pe contul 622 cu care se tine evidenta cheltuielilor reprezentand comisioanele datorate pentru cumpararea sau vanzarea titlurilor de valoare imobilizate sau a celor de plasament, comisioanele de intermediere, onorariile de consiliere, contencios, expertizare, precum si a altor cheltuieli similare. Diferenta achitata catre registrul comertului se conteaza pe 635, cont cu care se tine evidenta cheltuielilor cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate, datorate bugetului statului sau altor organisme publice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Nov. 2015
Multumesc pentru raspuns. Alta este nedumerirea mea. Eu am platit prin banca suma de 444lei in contul firmei de consultanta. Insa ei mi au dat factura pe 300lei. Deci am : 622/628=401 si 401=5121 pentru cei 300 lei. Dar cum contez diferenta de 144 lei avand in vedere ca eu am platit prin banca in contul firmei de consultanta si in schimb am primit factura/chitanta de la Reg Comertului, nu de la firma de consultanta?Am inteles din Codul Fiscal ca exista posibilitatea primirii unei facturi de decontare de la firma de consultanta juridica. Cum se inregistreaza aceasta?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Nov. 2015
Plata prin banca in contul firmei de consultanta a taxei de rc presupune si facturarea de catre aceasta a sumei, sau se poate face decont de cheltuieli si trecut prin 542
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x