Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Infiintare societate de servicii contabilitate

Buna ziua,
Sunt expert contabil atestat CECCAR si si doresc sa deschid,in colaborare cu un alt expert contabil,o societate comerciala.
Care este procedura prin care pot face acest lucru? Mentionez ca acum figurez cu cod fiscal ca profesie liberala.Ce taxe sunt percepute?
Amandoi expertii detin certificate calificate pentru semnatura electronica.La societatea nou infiintata se pot folosi ambele certificate?

Va multumesc

3 raspunsuri


la 16 Nov. 2015
Infiintarea unei SRL se face la Registrul comertului cu actele cerute pe site plus certificatele de calificare pentru activitatea de contabilitate. Impozitarea va fi cu 16% aplicata la diferenta dintre venituri si cheltuieli, dar va trebui sa anulati codul fiscal, neputand desfasura si activitate ca profesie liberala. Semnatura electronica va trebui eliberata pe firma, avand in vedere ca semnatura nu va putea fi aplicata doar in nume propriu, dar se poate face contract in baza caruia le puteti utiliza pana la expirare, problema este de interpretare a veniturilor in cazul unui control.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Nov. 2015
Imi cer scuze ca intervin, dar daca infiintati o firma de contabilitate nu este obligatoriu sa renuntati la desfasurarea activitatii si ca persoana fizica autorizata ! Este doar alegerea dvs. pentru forma sau formele in care optati sa va desfasurati activitatea. Numai ca veti plati cotizatia la CECCAR si ca liber profesionist dar si pentru firma! Iar pentru inceput firma va fi microintreprindere si din 2016 impozitul pentru microintreprinderi va fi de 1%, 2% sau #% in functie de nr de salariati. Semnatura electronica va urma acelasi procedeu pe care l-ati urmat atunci cand ati intreprins demersurile pentru obtinerea certificatului digital si va fi valabil pentru firma noua un singur certificat digital, o singura semnatura electronica ! Asa e si firesc, de altfel !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Nov. 2015
!5, 2% sau 3%, cu scuzele de rigoare..
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x