Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA sau microintreprindere?

Vreau sa infiintez o firma de servicii contabilitate. Cum e mai avantajos pentru mine, PFA sau microintreprindere? Mentionez ca nu sunt expert contabil sau contabil autorizat, membru CECCAR. Daca fac PFA cu CAEN 6920, am contabilitate partida simpla, dar platesc CASS si impozit 16%, iar de ''banutii'' pe care ii incasez ma ''pot bucura'' fara sa ii justific. Daca fac microintreprindere platesc doar impozit 3% , iar contabilitatea este partida dubla, dar nu ma mai bucur de ''banuti'', fiind necesara justificare acestora. Sunt putin derutata! Sunt salariata momentan, part-time. Va multumesc mult!

2 raspunsuri


la 06 Iun. 2013
Buna ziua, Sunt avantaje si dezavantaje si intr-un caz si in celalalt. Doar dumneavoastra puteti decide ce anume alegeti: PFA sau microintreprindere. Mult succes!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Apr. 2015
Eu consider ca mai bine e sa infiintati microintreprindere , puteti deduce multe cheltuieli pentru a rezolva problema registrului de casa (pentru profit nu conteaza aceste cheltuieli) , si luati dividende in fiecare an si numai pentru dividende platiti 16% , ca si PFA platiti 16% pe tot ce facturati , La fel , ca PFA , platiti sanatate pe diferenta dintre venituri si cheltuieli , ca microintreprindere nu e obligatoriu sa incheiati ctr de munca ci va puteti asigura ca si persoana fizica ( nu autorizata) pentru minimum pe economie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x