Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se factureaza din pct de vedere TVA inchirierea catre persoane fizice

O societate inregistrata in scopuri de TVA a construit in regie proprie o cladire parter+2 etaje pe care a compartimentat-o astfel:la parter este depozit , iar etajele au fost impartite in garsoniere.
Cladirea este inchiriata astfel:
Parterul catre persoana juridica, factura emisa cu TVA (pentru care s-a depus notificare la ANAF mentionand spatiul )
Garsonierele au fost inchiriate catre persoane fizice, pentru care se emit facturi fara TVA.
Utilitatile sunt refacturate cu TVA atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.
Pe parcursul constructiei societatea a dedus TVA-ul aferent materialelor.Dupa receptia constructiei, ce s-a mai investit la garsoniere(de ex montare aer conditionat) nu s-a mai dedus TVA-ul.
Va rog sa imi spuneti daca facturile sunt emise corect din punct de vedere TVA, sau in ce masura ar trebui ajustata TVA dedusa initial.

2 raspunsuri


la 05 Mai. 2018
Pentru constructia respectiva conteaza destinatia, parterul fiind depozit sau spatiu comercial se factureaza cu tva, iar pentru etaj, faptul ca are ca este imobil de locuit, se aplica regimul de scutire de taxa fara drept de deducere fiind in perioada de ajustare, de 20 de ani, astefel ca toate modernizarile sau modificarile aplicate acestora vor avea acelasi regim.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Mai. 2018
Atunci cand inchiriem o cladire in moduri diferite, emitem factura cu tva, in functie de destinatie,_in acest caz inchiriere la persoana juridica.In al doilea caz emitem facrura fara Tva, pentru ca destinatia face referinta la persoana fizica.Luand in calcul o perioada de ajustarwe, ne referima la 20 de ani si modernizariel efectuate, cat si alte modificari de natura constructiei vor suporta celasi regim fiscal!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x