Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL- statut microintreprindere

As avea nevoie de o lamurire legata de o societate, un SRL-D infiintat de curand (05.1.2012). Din cate am inteles, pentru a pastra statutul de microintreprindere, societatea trebuie sa angjeze pe cineva in termen de 60 de zile.

Intrebarile ar fi urmatoarele:

1. Acea persoana angajata, poate fi si pe un program minim ( 1 sau 2 ore este minim?) sau trebuie sa fie pe program de 8 ore pentru a putea pastra statutul de microintreprindere.

2. Eu ca si administrator, ma pot angaja la aceasta societate pe pozitia de manager pentru un program minim, cu un salariu minim pe economie, fara studii superioare (mentionez ca am studii superioare ca si economist, dar as dori sa fiu angajat pe o functie care sa nu influenteze)

Multumesc frumos,
Adrian.

1 raspuns


la 22 Ian. 2013
Conform Normelor de aplicare ale art. 112 din Codul fiscal, pentru încadrarea în condiþia prevãzutã la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridicã românã nu trebuie sã înregistreze venituri din activitãþile prevãzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal. Încadrarea în categoria veniturilor din consultanþã și management se efectueazã prin analiza contractelor încheiate și a altor documente care justificã natura veniturilor. Numãrul de salariaþi reprezintã numãrul de persoane angajate cu contract individual de muncã, potrivit dispoziþiilor Codului muncii, indiferent de durata timpului de muncã, înscrise lunar în statele de platã și/sau în registrul general de evidenþã a salariaþilor. La analiza îndeplinirii condiþiei privind numãrul de salariaþi se numãrã și contractele de muncã suspendate, potrivit legii. Pentru persoanele juridice care au un singur salariat care demisioneazã în cursul unei luni, precum și în situaþia în care raportul de muncã înceteazã ca urmare a pensionãrii sau desfacerii contractului individual de muncã în urma sãvârșirii unor acte care, potrivit legii, sunt sancþionate inclusiv prin acest mod, condiþia prevãzutã la art. 112^1 lit. b) din Codul fiscal se considerã îndeplinitã dacã în cursul lunii urmãtoare este angajat un alt salariat. Pentru încadrarea în condiþia privind nivelul veniturilor realizate în anul precedent, se vor lua în calcul aceleași venituri care constituie baza impozabilã prevãzutã la art. 112^7 din Codul fiscal, iar cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel de la închiderea aceluiași exerciþiu financiar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x