Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care sunt veniturile realizate de persoanele juridice supuse impozitării?

Tema lucrării mele de licență este ?Studiu privind contabilitatea și fiscalitatea impozitelor pe veniturile persoanelor juridice în România?. Am luat Codul fiscal, Normele de aplicare, Codul de procedură fiscală, Codul civil, le-am parcurs cu minuțiozitate, dar nu reușesc să identific cu exactitate doar acele impozite care se aplică asupra veniturilor persoanelor juridice. Bănuiesc că nu este vorba doar de impozitul pe profit sau de impozitul pe veniturile microîntreprinderilor. Mai este și impozitul pe dividende, care de asemenea are legătură cu profitul societății într-o oarecare măsură, având în vedere că dividendul nu este nimic altceva decât partea din profit care revine fiecărui acționar în funcțiile de acțiunile deținute. Bun, dacă în cazul persoanelor juridice de drept privat mă mai descurc, în cazul persoanelor juridice de drept public, cum sunt instituțiile statului, sunt destul de confuz. În cazul acestora despre ce vorbim, despre impozitele și taxele locale, cum ar fi impozitul pe spectacole, impozitul și taxa pe clădiri, impozitul și taxa pe teren? Aștept un răspuns. Vă mulțumesc!

1 raspuns


la 24 Mai. 2015
O tema de licenta trebuie structurata pentru a avea coerenta. Subiectul este impozitul pentru persoanele juridice tratament contabil si fiscal, iar ca surse mai aveti legea societatilor comerciale. In opinia mea as aborda subiectul cu un mic istoric si cu definitii, apoi as identifica persoanele juridice platitoare de impozit si impozitele specifice fiecareia. Un capitol ar fi cu prezentarea inregistrarii contabile a fiecarui impozit pentru fiecare persoana juridica. Alt capitol ar prezenta fiscalitatea. Concluziile personale privind contabilitatea, declararea, incasarea si fiscalitatea impozitelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x