Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit locuinta persoana fizica

Locuiesc intr-un apartament din lemn situat la mansarda unui bloc.
In aceasta situatie la calcul impozit locuinta se aplica art. 251 Codul fiscal:
B. Clădire cu pereţii exteriori din lemn, din piatră naturală, din cărămidă nearsă, din vălătuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic.
Doresc sa stiu daca alaturat se mai aplica si
E. În cazul contribuabilului care deţine la aceeaşi adresă încăperi amplasate la subsol, la demisol şi/sau la mansardă, utilizate ca locuinţă, în oricare dintre tipurile de clădiri prevăzute la lit. A - D
Achit impozit prevazut doar de punctul B sau achit impozit conform E adica 75% din ce rezulta din B.
Adica conform B am de plata 100 lei. Platesc 100 sau 75 lei?

2 raspunsuri


la 12 Mar. 2013
Buna ziua, Din cele prezentate de dumneavostra ar trebui sa platiti impozitul conform literei E) În cazul contribuabilului care deţine la aceeaşi adresă încăperi amplasate la subsol, la demisol şi/sau la mansardă, utilizate ca locuinţă, în oricare dintre tipurile de clădiri prevăzute la lit. A - D. Ar trebui sa asteptati decizia de impunere sau sa mergeti sa verificati la Administratia Financiara sa vedeti exact cum au incadrat ei locuinta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Mar. 2013
Au incadrat-o doar pentru punctul B. Dar nu inteleg principiul folosirii punctului E asa cum motiveaza serviciul impozite pentru ca acest punct se aplica doar la casele care au mansarda ex: P+1+M doar in aceste situatii, iar in cod nu se face referire nici la apartament si nici la casa, ci la locuinta. Dar sa presupunem ca la adresa X exista o casa P+1+M cu 3 proprietari, 1 detine Parterul, 2 detine etajul 1 si 3 detine mansarda. Aici cum se impoziteaza? Problema este ca autorizatia pentru constructie mansarda are o taxa mult inferioara decat daca ar fi locuinta normala, daca te duci la notar sa vinzi o mansarda se impoziteaza mai putin, daca te duci la banca sa iei credit pentru mansarda nu primesti credit, drept urmare sunt niste chestii la care denumirea de mansarda iti produce si unele facilitati fiscale, dar nu inteleg de ce nu si la serviciul impozite si taxe pentru apartamentul care este locuinta si mansarda in acelasi timp. Am discutat cu seful acestui serviciu, dar raspunsul este cel mentionat mai sus "doar daca ati fi avut casa cu mansarda" Doresc sa inteleg logica, am incercat sa vorbesc cu cei de la ANAF asistenta contribuabili dar "nu lucram cu asa ceva si nu stim", iar normele nu ma ajuta cu nimic, caci nu se trateaza acest aspect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x