Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi

O societate comerciala din Romania incheie un contract de prestari servicii cu un consultant extern (persoana fizica), nerezident in Romania, care prevede plata unui tarif aferent serviciilor de consultanta si plata cheltuielilor de transport/cazare/masa pentru consultantul extern, pe parcursul executarii contractului in Romania.

Intrucat consultantul extern nu prezinta certificatul de rezidenta fiscala, nu se poate aplica Conventia de Evitare a Dublei Impuneri.

Este necesar ca societatea comerciala din Romania sa calculeze si sa achite la buget, cu titlu de „impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti”, si un impozit de 16% pentru sumele achitate in vederea suportarii obligatiilor contractuale in ceea ce priveste cheltuielile de transport/cazare/masa in favoarea consultantului extern?

1 raspuns


la 04 Nov. 2013
Impozitul datorat de nerezidenti pentru veniturile impozabile obþinute din România se calculeaza, se retine si se plateste la bugetul de stat de catre platitorii de venituri. Impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 16% asupra veniturilor brute obtinute din Romania.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x