Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Gestiune vanzari cu ridicata vs. Gestiune vanzari cu amanutul

Un service auto cumpara piese auto. O parte dintre aceste piese le foloseste la masinile pe care le repara, iar o alta parte sunt revandute catre persoane juridice. Pentru masinile care apartin persoanelor fizice emit bon fiscal pe care scriu piesele pe care le-a folosit si manopera. Pentru masinile reparate ce apartin peroanelor juridice, se emite factura pe care sunt trecute piesele si manopera.
Deoarce se vand si piese catre alte persoane juridice fara sa existe pe factura si maopera, societatea face vanzari cu ridicata? in situatia aceasta acum pe firma atat vanzari cu amantul cat si ridicata si trebuie gestiuni diferite?
Indiferent daca clientul este persoana fizica sau juridica trebuie emisa factura fiscala, precum si aviz?
Adaugata in   Studii de caz Gestiune

1 raspuns


la 22 Sep. 2015
Vanzarea pieselor auto poate fi considerata cu amanuntul daca clientii sunt persoane fizice sau juridice, pentru care se utilizeaza casa de marcat la incasarea numerar, piesele putand fi montate prin atelierul propriu adaugand manopera. Eliberarea facturii si a bonului fiscal este obligatorie pentru persoanele juridice care achita numerar iar pentru persoanele fizice se elibereaza factura la cerere. In cazul vanzarii cu ridicata, nu se foloseste casa de marcat, clientii sunt numai persoane juridice care au ca activitate vanzare piese auto sau ateliere de reparatii auto. Daca firma vinde cu ridicata si cu amanuntul trebuie separate cele doua gestiuni prima fiind organizata ca un depozit, cealalta ca un magazin. Avizul se utilizeaza pentru livrarea pieselor la client si se ataseaza facturii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x