Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli leasing autoturism

Un SRL are 2 angajati,din care 1 este asociatul firmei(unic) /administrator.
In anul 2010, patronul/ administratorul a achizitionat un autoturism pe firma, in oct. 2013 achizitioneaza inca unul, prin leasing financiar si in ian.2014 mai achizitioneaza inca unul, tot prin leasing.
Nu sunt intocmite foi de parcurs ptr niciunul din mijloacele de transport.
Cum decduc TVA la ratele de leasing, respectiv , cat decduc la profit din cheltuielile cu aceste mijloace de transport, inclusiv amortizarea ?!?
Pana acum am dedus 50% atat la TVA cat si la cheltuieli, neavand foi de parcurs , dar, fiind 2 angajati si 3 masini nu stiu daca este corect , pe al treilea sa consider nedeductibil 100% ?!?!
Cate masini-autoturisme poate utiliza un srl cu 2 angajati ?
Adaugata in   Studii de caz Fiscalitate

2 raspunsuri


la 26 Mai. 2014
Depinde pentru ce este achizitionat autoturismul. Conform ART. 145^1, limitari speciale ale dreptului de deducere TVA se aplica : (1) In cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, se deduce 50% din TVA aferenta achizitiilor acestor vehicule si, respectiv, 50% din taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, cu exceptia vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii: a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca; b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi; c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational; d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii. Daca este achizitionat pentru transportul la si de la locul de munca catre domiciliu, puteti deduce integral.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mai. 2014
Autoturismele sunt utilizate si pentru firma si personal ( de familie).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x