Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate integrala tva autoturisme

Cum pot dovedi in fata organelor de transport ca un autoturism cu masa pana la 3500 kg si pana la 9 locuri este folosit de administrator exclusiv pentru activitatea economica, societatea avand un contract de leasing pt acest autoturism.
Mentionez ca din punctul de vedere al celor care vin in control nu se poate ca acesta sa fie utilizata exclusiv in scop economic.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Daca societatea are doi administratori si fiecare foloseste cate un autoturism, nu am dreptul deducerii integrale pentru ambele autoturisme?
Adaugata in   TVA Fiscalitate online

1 raspuns


la 12 Sep. 2012
Conform prevederilor OUG nr. 24/2012 se limiteaza dreptul de deducere pentru cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice. Aceste cheltuieli sunt deductibile in procent de 50% pentru cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii. Numai daca exista sufiiciente dovezi ca utilizarea autoturismului respectiv este exclusiva pentru livrarea produselor catre clientii societatii (activitate economica- de obicei prestate de angajati ), TVA aferent combustibilului poate fi dedus in proportie de 100%. Dovezile pot fi foile de parcurs si ordinele de deplasare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x