Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Fiscalitate privind cheltuielile cu daune si onorarii si cheltuieli de executare

Buna ziua,
O societate comerciala platitoare de impozit profit si tva, inchiriaza un teren , in baza unui contract de la o primarie , pentru desfasurarea activitatii economice incepand cu 2005., in acest sens primaria emite facturi iar societatea le plateste. In anul 2013, se constata ca terenul de fapt, nu este al primariei, fiind constatata legal aceasta. Din 2013 societatea nu mai achita chirie primariei dar nici la noii proprietari. In 13.11.2015, societatea primeste instiintare de executare silita pentru suma de 1200000 lei reprezentand contravaloare lipsa de folosinta a terenului, fiind poprite si conturile bancare.
Intrebare: Cum se considera din punct de vedere fiscal fiscal cheltuielile reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a terenului , avand in vedere ca nui exista un contract, dar societatea a folosit terenul pentru desfasurarea activitatii economice. Dar cheltuielile cu onorariile executorilor si cheltuielile de executare? Ce argumente legale folosesc?

3 raspunsuri


la 15 Dec. 2015
inchirierea unui teren se face in baza unui contract. In cazul in care utilizati acel teren fara sa platiti o chirie catre un tert proprietar, sunteti in situatia de a achita suma ceruta de executor sau sa contestati in instanta suma, putand cere calcularea aceleiasi chirii pe care o aveati cu primaria. Daca se emite o hotarare definitiva si irevocabila veti inregistra suma ca o chirie. Cheltuielile de judecata se inregistreaza cheltuieli cu taxele iar onorariile pe cheltuieli cu onorariile. Inregistrarea contabila se face in baza hotararii judecatoresti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Dec. 2015
Va rod sa-mi spuneti daca sunt deductibile sau nedeductibile aceste cheltuieli cu chiria stabilite de instanta, hotararea fiind definitiva si irevocabila. Dar cheltuielile cu onorariile si cheltuielile de executare? Ce argumente legale folosesc? Cu toata consideratia, Va multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Dec. 2015
Daca le inregistrati pe chirie sunt deductibile pentru ca ati desfasurat activitate economica, la fel si onorariile si cheltuielile de judecata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x