Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reglare factura cu NIR

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: am o statie de comercializare GPL. La aprovizionare platesc anticipat cv x litri solicitati in baza ofertei de pret valabila la momentul platii, iar factura fiscala se emite ulterior. Deoarece nu mi se intocmeste o proforma, la receptionarea gpl-ului, intocmesc NIR in baza avizului de insotire a marfii si cand soseste factura constat ca sunt diferente intre valoarea facturii si valoarea din NIR ca urmare a pretului in factura cu 4 zecimale in loc de doua. De ex: am comandat 3000 l x 2.78 (PRET DIN OFERTA)=8340 lei. Intocmesc astfel NIR, ia peste 3 zile soseste factura cu valoarea 8332.8 lei, deoarece pretul este 2.7776 lei/l. Ce este de facut? Cum fac reglarile ? Mentionez ca se intocmeste NIR pe sistemul de gestiune al pompei si, in plus, aplicatia nu-mi permite 4 zecimale. Multumesc.

2 raspunsuri


la 06 Ian. 2014
Luati legatura cu furnizorul, ca in oferta sa pastreze acelasi sistem de 4 zecimale. Stocul se va regla prin nota contabila in rosu 371=% 378 4428 In ceea ce priveste plata, suma achitata in plus inregistrati-o prin contul 4091, urmand sa efectuati reglarea la urmatoarea livrare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Ian. 2014
Multumesc foarte mult.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x