Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum se emite factura catre beneficiar in situatia codului TVA anulat din oficiu

Buna ziua,
Suntem o societate comerciala careia i-a fost anulat codul TVA din oficiu.
Dorim sa stim emitem factura catre beneficiari si cum intocmim declaratia D394.Pe factura beneficiarilor trebuie sa se faca mentiunea cod TVA anulat?
Va multumesc

1 raspuns


la 27 Ian. 2020
In perioada in care aveti codul de tva anulat: 1) Pe facturile emise, codul fiscal al societatii dvs nu va avea RO, ci veti completa doar partea numerica. 2) Declaratia 394 o depun persoanele inregistrate in scopuri de tva, deci nu o veti depune. 3) Veti depune decontul special (declaratia 311) si nu 300. 4) Nu veti mai folosi conturile specifice ptr tva 4426, 4427, 4428, 4423 si 4424, ci doar contul 446 in care evidentiati taxa colectata pentru operatiunile care sunt taxabile (chiar daca dvs colectati tva, pe care il evidentiat contabil in contul 446 si il platiti prin declaratia 311, beneficiarii dvs nu au drept de deducere ptr acest tva). 5) Dupa ce va reinregistrati in scopuri de tva, emiteti facturi cu minus si respectiv cu plus, ptr ca acestia sa poata deduce tva-ul . 6) Nu aveti drept de deducere ptr. tva din facturile primite. 7) Verificati ce ajustari de taxa trebuie sa faceti conform Art. 304, 305 din Codul fiscal. 8) Analizati prevederile Art. 11, aliniatele 6-9 si Art.316.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x