Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

CUM SA CALCULEZ CORECT IMPOZITUL?

Buna seara,

As dori sa ma ajute cineva la urmatoarele intrebari:

1. O FIRMA CARE ESTE PLATITOARE DE IMPOZIT PE PROFIT A AVUT PIERDERE PE ANII 2009 , 2010 SI PE SEMESTRUL UNU 2011. IN TRIM TREI ARE UN PROFIT DE 5961 RON. PLATESC IMPOZIT PE ACEST TRIM 16% SAU TIN CONT DE PIERDERILE DIN ANI PRECEDENTI SI TEMEIUL LEGAL.
2. O FIRMA A FOST IN 2010 PLATITOARE DE IMPOZIT PE PROFIT SI A AVUT PIERDERE. IN ANUL 2011 A TRECUT LA IMPOZIT PE VENIT, IN LUNA SEPTEMBRIE AVAND UN VENIT DE 3000 RON. CALCULEZ IMPOZITUL CU 3% SI IL PLATESC?

MULTUMESC ANTICIPAT

MIMIM

1 raspuns


la 18 Oct. 2011
1. tineti cont de pierderile fiscale pe care le-ati declarat in formularul 101. Calculati conform art. 19 alin. 1 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal si Art. 26 1 Pierderea anualÄ?, stabilitÄ? prin declara??ia de impozit pe profit, se recupereazÄ? din profiturile impozabile ob??inute ??n urmÄ?torii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua ??n ordinea ??nregistrÄ?rii acestora, la fiecare termen de platÄ? a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale ??n vigoare din anul ??nregistrÄ?rii acestora. 2. DA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x