Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie vamala de export & EORI

Buna seara, va rog frumos daca puteti sa-mi explicati tot procesul de desfasurare a unei comenzi care mi se cere din Scopia, Makedonia neavind si neefectuind pina acum ceva asemanator.

Mai detaliat , eu cumpar de la o fabrica Olanda fara tva si vand la un client in Scopia, Makedonia produsul.
Pina acum stiu ca firma A din Romania cumpara de la fabrica Olanda fara tva .
Ca sa pot face export in Scopia, Makedonia trebuie aceasta declaratie de export (nu stiu de unde se obtine si ce este exact) si sa obtin un nr. EORI de la vama din Romania . Acest nr. se obtine repede si cum ? Exista taxa vamala pentru acest produs? Transportul produsului spre Scopia se face cu avionul . Multumesc foarte mult!

Adaugata in   ANAF si MFP Eori

3 raspunsuri


la 29 Apr. 2015
Pentru trazactiile intracomunitare trebuie sa va inregistrati ca platitor in scopuri de tva pentru tranzactii intracomunitare, apoi sa va inregistrati in r.o.i. Acest fapt va face ca achizitia sa fie cu taxare inversa, respectiv furnizorul emite factura fara tva, iar societatea romana va inregistra tva deductibil si colectat. Exportul in afara C.E. se face dupa obtinerea codului EORI de la directia vamala in baza documentatiei depuse. Termenul pentru toate cererile depuse este 30 de zile ca termen legal. Exportatorul nu plateste taxe vamale, acestea sunt percepute de statul firmei importatoare daca este cazul. Pentru fiecare tranzactie este bine sa aveti un dosar cu documentele in copie pentru control.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Apr. 2015
Multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Apr. 2015
As vrea sa va precizez firma srl este platitoare de tva, inscrisa in roi si cu impozit pe venit 3%. Regulile si ordinea efectuarii acestei comenzi va rog foarte mult sa-mi spuneti daca este corecta: 1. firma ro cumpara de la fabrica Olanda fara tva si vande la client Scopia, Makedonia (asta am inteles). 2. firma ro factureaza spre Scopia cu tva 3. sa presupunem ca am obtinut acest cod eori. 4. fabrica Olanda trimite cu dhl (transport avion) produsul direct in Scopia. Va rog as vrea sa-mi explicati aceasta declaratie de export se face de un comisionar vamal cind pleaca marfa spre Olanda ? si ce documente trebuie sa prezint la contabilitate pentru a justifica exportul ? Ce document de transport sa prezint si ce alte cerinte sau documente sunt in privinta unui export? Mi se pare complicat .... Multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x