Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura emisa catre o firma din US de catre o firma din Romania

Buna ziua,

Numele meu este Marius Gheorghe si ma adresez dumneavoastra pentru ca am o nelamurire. Situatia este urmatoarea:

Reprezinta o firma din Romania platitoare de TVA. Am prestat servicii informatice catre o firma de in Statele Unite ale Americii si urmeaza sa emitem o factura. As vrea sa stiu factura se emite cu TVA sau fara TVA ?

Plata se face prin cont bancar din cont USD al firmei beneficiare de servicii in contul RON al bancii din Romania al firmei prestatoare de servicii.

Va multumesc.
Adaugata in   TVA Emitere tva usa

3 raspunsuri


la 22 Sep. 2015
In cazul in care firma care exporta produsele informatice este platitoare de TVA, operatiunile de export sunt scutite cu drept de deducere, dar trebuie ca factura sa fie completata cu toate datele necesare, sa fie completata declaratia vamala de export sau documentul de insotire la export (EAD), sa se faca dovada cu document de transport ca bunurile parasesc teritoriul comunitar sau orice alt document care atesta realizarea efectiva a exportului, cum ar fi: comanda de cumparare, de vanzare sau contractul, documentele de asigurare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Sep. 2015
Pentru ca sunt interesata de speta, si pentru ca intrebarea pusa se referea la prestare de servicii informatice, nu cred ca se pot intocmi documente de export. Prestarea de serviciu informatic poate fi de exemplu o realizare de pagina web. Autoritatile vamale nu intocmesc documente de export pentru servicii, doar pentru bunuri. In acest caz, ati putea va rog sa fiti mai exact cu privire la documentele justificative pentru prestarea de servicii informatice catre SUA. Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Sep. 2015
Documentele justificative pentru export de servicii sunt factura, contractul de prestari tradus in romana, situatii justificative, etc, eventual certificat de rezidenta fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x