Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA. Achizitie bunuri de la o persoana fizica

Buna ziua.

Situatia mea este urmatoarea.
Detin PFA ce are ca obiect de activitate "Comert electronic cu amanuntul prin case de comenzi". Intentionez sa vand ceasuri de mana din stoc. Nu o sa am un stoc foarte mare.
Produsele ce le voi vinde le cumpar din spatiul europea ca Persoana Fizica (de la alte persoane fizice sau societati). Platile se vor face prin Paypal (raman dovezi ale platilor si listele de produse). Introducerea in PFA se va face pe baza de B.A. in baza facturilor de Paypal si a listei de produse. In aceasta situatie (avand in vedere ca pretul cu care le introduc in PFA este cel platit de mine ca persoana fizica fara nici un fel de diferenta) carui risc ma expun? Sunt considerat platitor de TVA avand in vedere ca indirect fac comert intracomunitar? Sau sunt scutit de aceasta situatie avand in vedere faptul ca bunurile sunt inregistrate ca bunuri personale la intrarea in tara ulterior fiind achizitionate prin PFA.

Multumesc anticipat, daca am fost neclar o sa reformulez situatia.

1 raspuns


la 18 Feb. 2013
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x