Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitul pe venit-detasare in alta tara,acord privind evitarea dublei impuneri.

In baza art. 15. din L.122/1997 privind dubla impunere cu actuala Serbia, o persoana fizica detasata din Romania in oct. 2012 achita impozitul pe venit in Serbia de 10%, iar in Romania impozitul pe venit este de 16%. Ce se intampla cu aceasta diferenta de 6%? Poate statul roman ulterior s-o ceara? Daca da, cum se poate combate aceasta decizie a ANAF?
Va rog a detalia/exemplifica si mentiunea ?dacă rezidentul este prezent în celălalt stat contractant pentru o perioadă sau perioade care însumează sau depășesc în total 183 de zile în orice perioadă de 12 luni care începe sau se termină în anul calendaristic vizat.?
Multumesc!

1 raspuns


la 24 Nov. 2014
Serviciile prestate de catre persoanele romane detasate in Serbia se impoziteaza in functie de locul unde are loc prestarea, daca prestatia este in Serbia, impozitarea se face dupa cota tarii respective. In functie de contractul de prestari incheiat intre cele doua societati, detasarea are loc cu suspendarea contractului de munca in Romania si inregistrarea acestuia in Serbia, sau inregistrarea contratului de munca in Romania si plicarea diurnei legale pentru zilele detasate. Detasarea este pe termen limitat si poate fi prelungita in functie de obiectivul contractual de realizat, dar o prezenta continua mai mare de 183 de zile presupune obtinerea rezidentei si a dreptului de munca in Serbia. Tratamentul fiscal al spetei se face in functie de contractul incheiat si obiectivul acestuia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x