Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Depunere cu intarziere declaratii dividende

Am repartizat profitul in dividende in Februarie 2008 (pentru anul 2007) si am platit impozitul aferent acestora tot in februarie 2008. Am uitat sa le declar in declaratia 100 si le-am declarat (cu plata amenda) in martie 2012.
Administratia imi calculeaza dobanzi si penalitati in valoare de 7668 ron, desi banii se aflau in contul lor inca din februarie 2008.
Este legal ceea ce fac cei din administratia financiara?
Le-am declarat cu intarziere, plata catre ANAF s-a facut la timpul potrivit.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolv aceasta problema. Cum sa procedez? Am nevoie de certificat fiscal fara datorii pentru licitatie?
Nu inteleg care este procesul prin care se genereaza dobanzi si penalitati cu softul lor!

Va multumesc,
Gabriela Gavrilescu
gabriela_gvrl@yahoo.com
 

1 raspuns


la 29 Iul. 2012
Avand in vedere prevederile Art. 120 din Codul de procedura fiscala, dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Pentru diferentele suplimentare de creante fiscale rezultate din corectarea declaratiilor sau modificarea unei decizii de impunere, dobanzile se datoreaza incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei creantei fiscale pentru care s-a stabilit diferenta si pana la data stingerii acesteia inclusiv. in situatia in care diferentele rezultate din corectarea declaratiilor sau modificarea unei decizii de impunere sunt negative in raport cu sumele stabilite initial, se datoreaza dobanzi pentru suma datorata dupa corectare ori modificare, incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei si pana la data stingerii acesteia inclusiv.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x