Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

dividende dupa noile reglementari din mai 2015

Vreau sa distribui dividende in valoare de 500.000 lei .
Dupa noile reglementari ce intra in vigoare din 09.05.2015 pot sa le dau in numerar in zile consecutive ( pana la epuizarea lor ) , dar nu mai mult de 15000 euro/zi ( sa nu dau " socoteala " oficiului de spalare a banilor ???)

Administratorul ce incaseaza aceste dividende nu are contract de munca in alta parte .
Trebuie sa platesc si 5,5 % sanatate la suma neta ( sau bruta ??!!) Se trece in declaratia 112 ,sau unde se declara si unde se plateste ??

Va multumesc mult
Adaugata in   Studii de caz Dividende

2 raspunsuri


la 23 Apr. 2015
Conform noilor reglementari nu veti avea posibilitatea distribuirii dividendelor numerar, decat in limita a maxm 10000 lei pe zi tinand cont ca plafonul de plati este acesta pentru toate platile cumulate inclusiv furnizorii. In cazul acordarii de dividende persoanelor care nu realizeaza alte venituri, conform art. 296 indice 27 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal, persoanele care realizeaza venituri din investitii datoreaza contributia la asigurarile sociale de sanatate. CASS se stabileşte de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuala, pe baza informatiilor din declaratia 205.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Apr. 2015
Va rog mai spuneti-mi daca pot plati anticipat dividendele ( adica inainte de plata impozitului ) si sa-mi mai precizati daca am de dat 500.000 lei pot sa le dau prin numerar , zilnic cate 10.000 pana la epuizare . Va multumesc mult pentru cat ne ajutati !!!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x