Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

proces verbal distribuire dividende

Buna ziua,

Pot sa fac mai multe hotarari AGA privind distribuirea dividendelor, in functie de ce bani exista in firma sau trebuie sa fac una singura ? M-ar interesa, daca luna aceasta asociatul zice ca este dispus sa-si ia 15 000 lei ( dividente ), fac pv de distribuire si pana pe 25 ale lunii viitoare plateste impozitul. Peste 2 luni este dispus sa-si ia 20.000 lei, fac iar pv de distribuire pentru suma aceasta ?

multumesc

2 raspunsuri


la 30 Aug. 2016
Hotararea asociatilor priveste alocarea profitului pentru distribuirea de dividende, investitii sau nerepartizarea acestuia. Alocarea partiala nu poate fi facuta. Trebuie sa aveti o hotarare pentru alocarea dividendelor urmand ca plata sa fie efectuata in functie de lichiditati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Aug. 2016
Repartizarea nu presupune ca toata suma sa fie distribuita integral mai ales atunci cand nu sunt lichiditati pentru plata dividendelor. Tot adunarea generala poate stabili ce suma din profit se repartizeaza, de cate ori, cand se face plata, prin hotarari ale AGA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x