Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Distribuiere dividende catre un asociat care nu raspunde nici unei convocari.

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta.: Un SRL cu 2 asociati, unul detine 5%, cel de-al doilea 95%. Asociatul cu 5% nu a mai putut fi contactat de cca 2 ani de zile spre a participa la adunarile generale, indiferent de caile prin care a fost convocat, inclusiv vizita la domiciliu, unde nu a putut fi gasit niciodata.

Cel de-al doilea asociat doreste distribuirea dividendelor din profitul net realizat in exercitiul financiar 2014, profit care a ramas nedistribuit, conform hotararii AGA de la acea data.

Rugam sa ne spuneti punctul dvs. de vedere in situatia in care, desi din punct de vedere juridic, situatia asociatului cu 5% nu este rezolvata, celalalt asociat doreste distribuirea dividendelor.
1- Se poate distribui doar partea din profitul net ce se cuvine asociatului cu 95% participare, iar partea ce se cuvine asociatului absent sa ramana in continuare profit nedistribuit, avand in vedere cele relatate?
2.- Este obligatorie distribuirea catre cei doi asociati, urmand ca dividendele nete neridicate de asociatul absent sa ramana la dispozitia firmei pana la rezolvarea juridica a situatiei? (exemplu excluderea asociatului).
3.-Procesul verbal AGA de distribuire trebuie sa contina precizari privind asociatul lipsa, si trebuie semnat de si de o parte juridica?
De interes pentru firma este varianta de la punctul 1.
Cu multumiri.

1 raspuns


la 21 Iun. 2016
Pentru rezolvare trebuie sa cititi actul constitutiv in care se specifica ponderea dreptului de vot pentru luarea deciziilor in cadrul adunarii generale. Distribuirea de dividende are loc daca hotararea aga decide acest lucru, urmand ca dividendele asociatului minoritar care nu poate fi gasit sa ramana ca nedistribuite cu nota contabila. In procesul verbal se mentioneaza lipsa asociatului minoritar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x