Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA lunar sau trimestrial ?

O societate infiintata in octombrie 2012 , a avut cifra de afaceri la finele lui 2012 sub 100.000 euro.
In acest an, in luna februarie 2013 am depasit deja 100.000 euro (ianuarie+februarie)

Am depus decont trimestrial pe anul trecut .
Depasind in acest an cifra (precizez ca nu am facut achizitii intracomunitare in acest timp) , voi depune decont lunar incepand cu 2014 sau din martie 2013?
Ce acte intocmesc ? "Doar " declaratie de mentiuni si 010?

Va multumesc mult.

1 raspuns


la 06 Feb. 2013
In cazul in care nu s-au realizat achizitii intracomunitare, perioada fiscala se va schimba la luna incepand cu 01.01.2014. In acest an se va mentine perioada de raportare trimestriala pentru TVA. Baza legala ART. 156^1 din codul fiscal. (1) Perioada fiscala este luna calendaristica. (2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), perioada fiscala este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabila care in cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in Romania conform art. 132 ºi 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depasit plafonul de 100.000 euro al carui echivalent in lei se calculeaza conform normelor, cu exceptia situatiei in care persoana impozabila a efectuat in cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achizitii intracomunitare de bunuri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x