Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care este perioada maxima de delegare?

Extras din Codul Muncii Art. 44. [durata delegarii] :
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Intrebare: cum se procedeaza in cazul in care este necesara o noua deplasare in decursul celor 12 luni, deci dupa ce salariatul a efectuat cele 120 zile? Nu se mai pot plati cheltuielile de deplasare (diurna)? Multumesc.

3 raspunsuri


la 12 Iul. 2016
Perioada de delegare poate fi extinsa dupa 60 de zile pana la maxim 120 de zile, dupa care delegarea trebuie intrerupta, putand fi suplinita de detasare. Dupa 120 de zile o persoana trebuie inregistrata ca rezidenta cu toate drepturile si obligatiile legale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iul. 2016
Dar in 12 luni un salariat poate fi in delegatie mai mult de 120 zile cu intreruperi? de exemplu 60 zile, pe urma 10 zile pauza, din nou 60 zile etc? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Iul. 2016
Delegarea poate tine de activitatea prestata, fiind prevazuta in fisa postului si poate fi prelungita o singura data, dar daca sete vorba despre deplasari la destinatii diferite, la alti beneficiari, aceasta poate fi considerata ca o alta delegare. In cazul deplasarii externe timpul cumulat al unei delegari cu tot cu prelungire nu poate depasi 120 de zile daca este vorba despre acelasi beneficiar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x