Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitatea amortizarii lunare a unui autocamion si mobilierului de birou

Autocamion cu capacitate cilindrica sub 3500 tone , folosit pentru transport marfa , cumparat in leasing se poate amortiza integral daca are valoare de amortizare mai mare de 1500lei/luna, sau numai pana la 1500 lei lunar?

Rog amortizarea mobilierului de birou si a unui televizor cumparat pe o firma este deductibil integral indiferent de valoare de intrare.?

2 raspunsuri


la 02 Dec. 2015
Autovehiculele pot fi amortizate in limita a 1500 lei/luna, cu exceptia: -vehiculelor utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat -vehiculelor utilizate de agentii de vanzari si de achizitii, test drive si demonstratii -vehiculelor utilizate pentru transportul de persoane cu plata -vehiculelor utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchiriere catre alte persoane, transmiterea dreptului de folosinta sau pentru instruire de catre scolile de soferi pentru care se amortizeaza toata valoarea. Amortizarea mobilierului este deductibila integral, spre deosebire de televizor care daca nu face parte dintr-un sistem de supraveghere etc, nu are utilitate economica si deci nu este deductibil.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Dec. 2015
Deductibilitatea amortizarii in limita a 1500 lei/luna se aplica pentru toate mijloacele de transport persoane din categoria M1, adica acele vehicule ?avand cel putin patru roti, concepute si construite pentru transportul de pasageri, care au, in afara scaunului conducatorului, cel mult opt locuri pe scaune?, dupa cum se precizeaza in Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 211/2003 care aproba Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea. In concluzie, autocamionul are amortizarea integral deductibila fiscal. La fel si mobilierul si televizorul. La televizor, deductibilitatea amortizarii poate fi justificata de obligativitatea platii taxei TV de catre firma, indiferent daca firma are sau nu televizor !!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x