Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuieli deductibile pfa comert cu amanuntul

In cazul unui PFA ,ocmert cu amanuntul ,stocul de marfa existent la 31 decembrie 2014 este cheltuiala nedeductibila la stabilirea impozitului pe veni?
Formula de calcul corecta este - V net = V (incasari) - (Ch facturi Anul N + Stoc la val de Aprov Anul N-1 - Stoc la val de Aprov Anul N) - Ch deductibile ?
Multumesc!

1 raspuns


la 06 Dec. 2014
In cazul contabilitatii in partida simpla veniturile si cheltuielile sunt recunoscute exclusiv la data incasarii sau platii lor, conform bazei legale, OMFP 1040/2004, unde la punctul 38 pentru venituri se specifica clar ca venitul brut este venitul efectiv incasat independent de data livrarii bunurilor sau efectuarii prestatiei, iar la punctul 43 se specifica conditiile generale de deducere a cheltuielilor prin plata acestora. NU vad de ce incercati sa complicati lucrurile implicand stocurile in calculatia veniturilor, atata timp cat acestea sunt considerate cheltuieli daca sunt achitate si sunt efectuate in cadrul obiectului activitatii persoanei juridice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x