Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decontari facturi valuta

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: societatea x emite o factura fiscala catre societatea y in valuta dar si in lei. La momentul decontarii facturii, societatea y plateste societatii x suma respectiva in lei recalculand suma in valuta la cursul valutar din data platii si rezultand o valoare in lei mai mica decat cea inscrisa pe factura la momentul vanzarii. Este corect ca societatea y sa procedeze astfel?
Multumesc,

1 raspuns


la 30 Aug. 2018
Pe teritoriul national se emit facturi in lei, exceptiile fiind mentionate in codul fiscal, ca serviciile de transport extern etc. Emiterea unei facturi in lei nu exclude si mentionarea cursului de schimb sau a paritatii in valuta, ca date suplimentare. Plata facturii se face in lei, doar in cazul exceptiilor, respectiv serviciile externe, tranzactiile intracomunitare, exporturile etc se achita in valuta, la cursul BNR din data facturii, diferenta de curs inregistrandu-se ca atare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x