Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrarea contabila a prestarilor pe Booking.com

1. Saitul Booking.com cu sediul in Amsterdam, face publicitate hotelului, pe care il detinem la societate si, prin intermediul lui ne gasesc atat turistii romani cat si straini. Desigur este o cheltuiala cu publicitatea. (exista si un contract in acest sens). Factura o gasim pe saitul respectiv in euro. Ce presupune aceasta ,,colaborare" din punct de vedere contabil? Ma refer la TVA, la decontul 300, declaratia 390, inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari? (suntem platitori de TVA).

2. Ocazional la restaurantul hotelului mananca un grup de straini (ex. din Anglia). Plata consumatiei se face numerar, dar vor si factura fiscala pe numele unei societati . Va intreb, este prestatie intracomunitara ? Si ce presupune aceasta ? (decont 300, decl.390 etc.)

Va multumusc,
ALDINA
Adaugata in   TVA Declaratii

4 raspunsuri


la 31 Iul. 2012
1. Pentru a putea efectua achizitii, respectiv livrari catre UE, societatea trebuie sa fie inregistrata in scopuri de TVA si inscrisa in ROI. Conform prevederilor OUG nr.54/2010, aveati obligatia inregisrarii in Registrul operatorilor intracomunitari inaintea achizitiei UE. Achizitia urmeaza a fi raportata in decontul de TVA (300) si se va intocmi declaratia 390. 2. In cazul acesta este prestare intracomunitara ce urmeaza a fi raportata in decontul de TVA (300) si declaratia 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Aug. 2012
Pentru dna Teodora Munteanu Conform art. 133, aliniat 3, pct. d locul prestarii serviciului este "locul prestarii efective, pentru serviciile de restaurant si catering". Acest lucru inseamna ca operatiunea este impozabila pe teritoriul Romaniei (deci se trece in D300) si NU constituie prestare de servicii intracomunitara, deci NU are ce cauta in D390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Aug. 2012
1. Parerea mea este ca aceste servicii sunt prestate la locul unde isi are sediul site-ul( probabil sediul social din Amsterdam). Deci nu sunt impozabile in Romania. Ar trebui sa va elibereze o factura cu TVA de acolo. Nu sunt achizitii UE. 2. Prestare de servicii pe teritoriul Romaniei deci factura cu TVA Romanesc. Nu este livrare UE. Ar fi interesant sa ne raspunda cineva care a avut aceasta situatie!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Aug. 2012
M-am uitat mai atent in Codul Fiscal si pentru pctul 1. are dreptate dna Munteanu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x