Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stat de salarii

Ce se plateste catre stat din ''Statul de plata salarii'' in urmatoarele cazuri: presedinte bloc, cenzor, contabil si femeia de serviciu? Toti au functia de baza la alta societate, mai putin administratorul care are contract de munca.

Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 07 Aug. 2013
La conventiile civile trebuie sa se exercite optiunea de impunere a venitului brut in momentul incheierii fiecarui contract si este aplicabila veniturilor realizate ca urmare a activitatii desfasurate pe baza acestuia. Se retine CAS 10,5%: CASS 5,5%: Impozit calculat si retinut 16%: Contract de mandate pensionari - din punct de vedere al impozitului pe veniturile din salarii, indemnizatiile administratorilor sunt considerate venituri asimilate salariilor si impozitate conform art. 55 alin. 2 lit. j din Codul fiscal. Retineti asadar: - contributia de asigurari de sanatate angajat si angajator in cotele de 5,2% si 5,5% - impozit pe venit de 16%. Nu exista obligatia platii contributiei pentru: - concedii si indemnizatii - Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale - asigurari de somaj Administratorul si femeia de serviciu pot colabora cu asociatia doar in baza unui CIM, conform art.7, al.1, pct.2, cu subpunctele 2.1 si 2.2 din OUG nr. 58/2010 modificat cu OUG nr. 82/2010. In acest caz se retin toate obligatiile aferente CIM-ului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x