Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA, declaratia 301 actualizata in 2016, inca se depune pt prestari servicii ?

Buna ziua,

Se [mai] depune declaratie 301 daca au fost efectuate _numai_ prestari de servicii in luna anterioara?

Descriere pe larg:
Sunt PFA neplatitor de TVA in Romania. Pentru tranzactii intracomunitare am CIF de TVA inregistrat in ROI (conform art 153^1).
Activitatea mea este numai de prestare servicii (de IT, daca are vreo importanta) catre companii intracomunitare. Pana in 2016 am depus lunar fara probleme declaratiile 390 si 301, pentru sumele, respectiv facturile emise pentru prestarea de servicii. Mai nou, declaratia 301 a fost actualizata si nu mai are nicio rubrica unde ar putea fi incadrate "prestari servicii".
Pentru sectiunile din ultima versiune a declaratiei 301 fie (Sectiunile 1, 2, 3, 4) titlul incepe cu "Achizitii", fie (Sectiunea 4.1) se refera la persoanele "carora li se livreaza [...]", "din cauza cărora bunurile ies din regimurile [...]", "care sunt beneficiare ale unor livrări de bunuri/prestări de servicii care au loc în România [...]".
Daca totusi trebuie depusa in continuare, in ce sectiune ma incadrez?

De asemenea, rubrica "Temeiul legal pentru depunerea formularului 301 dupa anularea rezervei verificarii ulterioare" de la inceputul declaratiei, la ce se refera si pe care casuta ar trebui sa o bifez eu?

Multumesc anticipat!
Adaugata in   Declaratii si Formulare

5 raspunsuri


la 11 Mar. 2016
Se declara in continuare in formularul de tva prestatiile intracomunitare, in cazul dumneavoastra la livrari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mar. 2016
Multumesc pentru raspuns. Insa nu prea inteleg nimic... Unde anume este "la livrari" ? Din cate inteleg din formular nu exista vreo sectiune pt o persoana _care presteaza_ sau _care livreaza_ ceva. De asemenea, pentru "Temeiul legal [..]" trebuie sa pun vreo bifa ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2016
Nici pe formularul 301 vechi, nici pe cel nou nu veti gasi rubrica pt. Livrari/prestari efectuate pt. Simplul motiv ca sunt operatiuni scutite, persoana obligata la plata taxei fiind beneficiarul intracomunitar. Dealtfel, singura diferenta intre cele 2 formulare e reprezentata de upgrade-ul articolelor din codul fiscal republicat. Formularul 301 este utilizat pt. Declararea si plata TVA-ului la stat, desigur de catre cei care il datoreaza si care nu au obligatia depunerii decontului D300.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2016
Apreciez confirmarea ca nu voi gasi rubrica pt Livrari/prestari, expunerea motivului etc. Dar in cele din urma nu gasesc nici aici un raspuns la intrebarile mele: in ca rubrica trec datele pentru prestari servicii? respectiv daca si ce anume am de bifat pentru casutele "Temeiul legal [...]" ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mar. 2016
Dvs. Nu aveti obligatia depunerii D301, nefiind persoana obligata la plata taxei pt. respectivele prestari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x