Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA

Cheltuiala cu impozitul pe venit si cu 5.5 % sanatate ce se va stabili anul acesta de fisc pentru veniturile ce deja le-am declarat pe anul trecut, le pot trece ca si cheltuieli deductibile in acest an cand voi calcula venitul net realizat pe 2013 ?

Administratorul firmei nu mai este angajat nicaieri. Este obligatoriu sa plateasca si pensiile? Cum si unde se face inregistrarea?
Tot pe PFA sau personal face contract individual si plata la CASS ?

Cheltuielile si veniturile deductibile si nedeductibile coincid cu cele de la SRL?

In registru inventar trec doar soldul marfii la pret cu amanuntul sfarsitul anului ( mentionez ca am un magazin de haine ) sau si soldul obicetelor de inventar si mijloacelor fixe?

Va multumesc mult.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 27 Mar. 2013
Buna seara, In registrul inventar se trec atat mijloacele fixe, pe grupe, coduri de clasificare si durate normale de functionare - bunuri a caror valoare nominala depaseste 1800 lei, fara TVA daca sunteti platitor de TVA si inclusiv TVA, daca nu sunteti platitor de TVA, cat si obiectele de inventar. Pentru mijloacele fixe se calculeaza amortizare conform Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare, care este deductibila fiscal. Obiectele de inventar se inregistreaza la valoarea de achizitie in Registrul jurnal de incasari si plati. Administratorul firmei are venituri de orice natura sau nu are deloc?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mar. 2013
Administratorul nu are alte venituri. Cheltuielile deductibile sunt ca si cele de la SRL, spre exemplu in cazul mijloacelor fixe, cheltuiala este data de amortizarea calculata conform catalogului, iar in cazul obiectelor de inventar e deductibila integral in luna urmatoare achizitiei? La marfuri deduc doar costul marfurilor vandute ca la SRL? Eu am pus toate veniturile si cheltuielile intr-o balanta sa- mi fie usor sa le urmaresc si sa calculez rapid impozitul pe venit la sfarsitul anului. Am facut bine? Cum interpretez cheltuielile cu impozitul pe venit si 5.5 % daca eu le platesc anul urmator calcularii lor ?( dupa comunicarea de la Finante) Sunt deductibile in urmatorul an fiscal? Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x