Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

obligatii fiscale

Am o Intreprindere Individuala cu cod CAEN asigurari, dar mai desfasor si alte activitati nonasigurari la societati care imi retin impozitul,CAS si CASS. Mai sunt obligata ca titular de Intreprindere Individuala sa mai completez formularul 600 si sa virez 31,3%? Daca da, atunci cum trebuie sa procedez sa nu-mi mai fie retinuti cei 6% CAS la societatile cu care colaborez?

1 raspuns


la 09 Ian. 2014
În conformitate cu prevederile art.296^21 alin.(1) din Codul fiscal, declaratia 600 se completeaza si se depune de catre persoanele care au calitatea de contribuabili la sistemul public de pensii, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care Romania este parte, dupa caz, respectiv: a) intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale; b) membrii intreprinderii familiale; c) persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice; d) persoanele care realizeaza venituri din profesii libere; e) persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla. Declaratia 600 se va depune de catre acesti contribuabili numai in situatia in care ei se incadreaza in una dintre aceste categori. Potrivit instructiunilor de completare a formularului, venitul baza de calcul pentru determinarea contributiei la pensii nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x