Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare in scopuri de tva

Care sunt documentele cererile si formularele pe care PFA trebuie sa le depuna la finante pentru a se putea inregistra in scopuri de tva prin optiune? As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun la finante, ex. certificat inmatriculare pfa, alte acte necesare , precum si formularele care trebuie sa le complectez .

1 raspuns


la 06 Mai. 2015
Conform Ordinului ANAF nr. 17/2015, este stabilita procedura inregistrarii in scopuri de TVA prin optiune ulterior inmatricularii, chiar daca nu se atinge plafonul ce obliga la inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin.(1) lit. c) din Codul fiscal. Pentru exprimarea optiunii de inregistrare TVA pentru o PFA, trebuie depus la organul fiscal formularul 070 insotit de o declaratie pe propria raspundere, respectiv formularul 088, prin care organele fiscale vor evalua si analiza intentia si capacitatea persoanelor impozabile de a desfasura activitati economice care implica operatiuni taxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere. Ca documente ce trebuie intocmite si depuse pentru PFA sunt urmatoarele: -formularul 070 -declaratia pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA, formular 088 listat, semnat si stampilat si insotit de support magnetic -certificatul constatator in forma lunga, eliberat de ONRC in original -copii de pe documentele din care rezulta detinerea legala a spatiului cu destinatie de sediu social si sedii secundare declarate -copii ale documentelor de identitate ale administratorilor si asociatilor -declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la art. 2 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, concomitent cu depunerea anexelor 1 si 2, in cazul prevazut la art. 2 alin (10, respective concomitent cu depunerea anexei 2, in cazul prevazut la art. 2 alin (2) ? pentru persoane straine -declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte daca desfasoara sau nu activitati economice la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x