Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe venit

Buna ziua.
Sunt student si in timpul liber obtin venituri in colaborare cu o firma din strainatate realizez site-uri web pe care apoi le trimit acestei companii spre a fi vandute ulterior clientilor din intreaga lume, iar o parte din veniturile din vanzari imi revin mie.
Am completat la inceputul anului declaratia 201 unde am bifat "Profesii libere" la categoria de venit desi cred ca ma incadram la mai multe categorii venituri comerciale, drepturi de autor ?.
Acum urmeaza sa vina decizia de impunere.
In afara de impozit de venit mai trebuie sa platesc contributii la sanatate si pensii? La casa de pensii mi s-a spus ca-mi trebuie contract intre mine si firma ceea ce nu am iar la casa de sanatate au spus ca eu momentan sunt student si sunt asigurat, dar sa ma duc la ei cu decizia de impunere cand o primesc.
Mentionez ca nu sunt PFA si nici nu vreau sa-mi fac.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

4 raspunsuri


la 28 Mar. 2012
Avand in vedere ca obtineti venituri doar din PFA, aveti obligatia platii urmatoarelor contributii: - sanantate de 5,5% ; - contributia de asigurari sociale pentru pensie, suma minima este 222 lei/luna daca veniturile sunt mai mari de 8088 lei/an incheiati contract de asigurare cu Casa de pensii - impozit 16%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mar. 2012
pai tocmai asta e, ca nu sunt PFA. Iar la casa de pensii, cum am scris mai sus, nu am rezolvat nimic. O alta modalitate nu exista?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Apr. 2012
Avand in vedere ca este student, este asigurat, deocamdata, la CASS sanatate. Referitor la contributia de asigurari sociale pentru pensie, omul nu poate face un contract intre el si firma care nu exista, dar poate face un contract, daca e interesat de curgerea vechimii, direct intre el si Casa de Pensii, stabilindu-si un salariu de contributie la nivelul a cel putin unui salariu minim pe economie. Eu l-as fi intrebat pe domnul doar ce tip de contract de colaborare are cu firma din strainatate, fiindca, in functie de acesta, impozitul pe venit datorat poate fi cel aferent drepturilor de autor sau cel aferent conventiilor civile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Apr. 2012
va multumesc ca imi raspundeti la intrebari. cum am spus si mai sus, eu realizez aceste aplicatii programe, site-uri web etc pe care apoi firma incepe sa le vanda. Deci venitul se poate incadra si la drepturi de autor. Nu stiu ce inseamna conventie civila. Exista vreo diferenta intre cele 2 tipuri? Si daca puteti sa-mi spuneti ce formulare trebuiesc completate in acest caz si cand. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x