Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Formular 392A sau 392B?

Buna seara,
Am urmatoarea situatie: Firma a fost inregistrata ca si platitoare TVA, desi veniturile sunt obtinute din inchiriere spatii. In luna decembrie 2011, patronul depune formular de scoatere ca platitor de TVA doar pentru luna ianuarie 2012, din luna februarie 2012 depune formular pentru platitor TVA.
Deci pentru luna ianuarie 2012 a emis facturi fara sa colecteze TVA (nici nu a dedus); iar pentru perioada februarie -decembrie 2012 a emis facturi cu TVA.
Trebuie sa depun formularul 392B pentru ianuarie 2012 si 392A pentru februarie-decembrie 2012?
Este urgent!
Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

5 raspunsuri


la 18 Feb. 2013
Buna seara, Formularul 392 A si 392 B sunt declaratii informative care se depun anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui de raportare. Formularul 392A privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul 2012 trebuie depus de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat efectiv la finele anului calendaristic o cifra de afaceri inferioara sumei de 220.000 lei. Potrivit informatiilor ANAF, declaratia se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA, precum si TVA aferenta. Declaratia 392B privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2012, aceasta se depune tot pana la 25 februarie 2013 de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat, la finele anului calendaristic, o cifra de afaceri (exclusiv veniturile din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane) inferioara sumei de 220.000 lei. Formularele 392 A si 392 B se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Feb. 2013
Buna ziua, cu tot respectul, indiferent ce intrebare se pune referitor la aceste formulare, dati acelasi raspuns. Aveam nevoie de un raspuns pe subiect de la un expert. Nelamurirea mea: trebuie sa depun ambele formulare? Repet pentru ianuarie nu am fost platitori de TVA. Poate totusi primesc un raspuns concret.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Feb. 2013
Daca pe parcursul acestui an ati avut atat calitatea de persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, cat si calitatea de persoana neinregistrata in scopuri de TVA, aveti obligatia depunerii atat a formularului 392A, pentru perioada din anul 2012 in care a fost inregistrata in scopuri de TVA, cat si a formularului 392B pentru perioada din anul 2012 in care a fost neinregistrata in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Feb. 2013
Multumesc foarte mult.Aveam nevoie de confirmarea unui expert.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Feb. 2013
Buna ziua, Eu v-am specificat situatiile in care se depun declaratiile 392 a si 392 b. Daca dumneavostra va incadrati in amandoua situatiile, atunci trebuie sa depuneti amandoua declaratiile, aferente perioadelor in care erati in situatia respectiva. Formularul 392A privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul 2012 trebuie depus de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata. Declaratia 392B privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2012, se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x