Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Eroare inregistrare nota contabila in dec. 2013 corectata in feb. 2014

Buna ziua,
Cum se poate indrepta o eroare facuta in luna decembrie a anului 2013 (s-a facut o eroare la scaderea din evidenta a valorii de inregistrare a unor terenuri) avand in vedere ca bilantul aferent exercitiului financiar 2013 s-a transmis ? Eroarea a fost constatata in februarie 2014, cand s-a facut nota contabila de corectie (stornare in rosu), dar rulajul in luna la conturile respective este mai mic decat valoarea din corectie ? Raportarea S1001 (intocmita de firmele cu capital majoritar/integral de stat ) pe luna februarie 2014, nu s-a putut valida. Ce se mai poate face ?
Va multumesc.

1 raspuns


la 14 Iul. 2014
Potrivit art 36 alin. (1) din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 3055/2009 , elementele prezentate in situatiile financiare anuale se evalueaza in conformitate cu principiile contabile generale. Astfel, potrivit principiului intangibilitatii, bilantul de deschidere pentru fiecare exercitiu financiar trebuie sa corespunda cu bilantul de inchidere al exercitiului financiar precedent, pct 44 alin (1 ). Constituie contraventie potrivit prevederilor art. 41 pct. 2 lit. g(3) din Legea 82/1991 , prezentarea de situatii financiare care contin date eronate sau necorelate. Erorile identificate le puteti corecta fie prin stornarea inregistrarii eronate si inregistrarea in negru a operatiei corecte, fie prin inregistrarea numai a diferentelor constatate. In conditiile in care apar diferente, trebuie facute declaratii rectificative la 100 privind impozitul pe profit, depuse anterior. De asemenea, daca veti regla inregistrarile din anul 2013, bilantul nu se modifica, insa diferentele le veti opera la data constatarii acestora iar elementele de venit sau cheltuiala vor fi inregistrate prin contul 1174 -Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile. In acest caz, va trebui sa depuneti si rectificative la declaratiile 100 in cazul in care se modifica impozitul pe profit declarat, precum si la declaratia 101.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x