Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Drepturi de autor

Buna ziua.

As avea nevoie, daca se poate, de urmatoarele informatii:

Urmeaza sa creez niste spoturi publicitare unei firme din strainatate. Eu sunt persoana fizica neautorizata, am fost salariat doar pana la inceputul anului. Nu vreau sa imi fac PFA deoarece nu am de gand sa mai lucrez astfel si pe viitor. Am fost indrumat sa fac un contract de drepturi de autor insa nu am idee cum sa procedez cu aceasta firma, fiind straina. Fac contractul in engleza si apoi il traduc? Pot specifica in contract sa platesc eu contributiile sociale? Cand? Ce declaratii/ acte trebuie facute, in afara de contractul de cesiune, si unde trebuiesc depuse ?

Problema este ca proiectul se desfasoara pe durata a aproximativ 3 luni si platile/l ivrarile se fac in etape, insa nu exista niste date si costuri fixe pt plata/ livrare, pt. ca depind de mai multi factori. Plata si livrarea urmeaza sa fie stabilite de mine in momentul finalizarii unei etape dupa care beneficiarul imi va plati suma stabilita de mine. Ma puteti indruma cum as putea sa procedez?

Firma nu imi cere facturi, ci doar niste invoice-uri informative dupa care sa stie cat sa imi plateasca.

Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 26 Iul. 2012
Intocmiti contract pentru drepturi de autor. Avand in vedere preverile art. 296^21 alin. (1) lit. f) din Codul Fiscal, in cazul in care nu sunteti salariat, aveti obligatia platii contributiilor la sistemul public de pensii si la cel de asigurari sociale de sanatate, precum si impozitul pe venitul realizat. Baza de calcul al contributiilor sociale este venitul brut stabilit prin contractul incheiat intre parti, diferenta dintre venitul brut si cheltuiala deductibila prevazuta la art. 50 sau venitul din asociere, dupa caz. Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia. Declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum si a declaratiei de venit estimat si a declaratiei privind venitul realizat, pentru contributia de asigurari sociale de sanatate. Potrivit art.52, alin.(2), lit.a) din Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in momentul incheierii contractului/ conventiei civile, puteti opta pentru impozit 10% reprezentand plati anticipate din care se deduc contributiile sociale obligatorii. Aveti obligatia depunerii Declaratiei 200 privind venitul realizat pana la data de 25 mai a anului urmator celui de impunere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x