Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie venit estimat

Cum se completeaza aceasta declaratie? Deoarece am o firma intreprindere individuala pe care tocmai am inregistrat-o si nu am mai facut asa ceva.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 18 Mar. 2013
Pentru completarea corecta a declaratiei va recomand sa parcurgeti instructiunile privind completarea si depunerea formularului 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania” Cod 14.13.01.13. Acestea se regasesc in Ordinul nr.24/ 2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Mar. 2013
Declaratia de venit estimat este D220 Instructiunile de completare a formularului 220 "Declaratie privind venitul estimat/norma de venit" Cod 14.13.01.13/3p 1.Formularul se utilizeaza pentru declararea veniturilor si cheltuielilor estimate a se realiza in anul de impunere, precum si pentru exercitarea optiunii privind modificarea modului de determinare a venitului net. Declaratia se depune si de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit. Atentie: In cazul in care, formularul se utilizeaza pentru exercitarea optiunii privind modificarea modului de determinare a venitului net, se bifeaza casuta de la pct.2 “Optiune privind modificarea modului de determinare a venitului net” de la Sectiunea II lit.A, concomitent cu casuta de la pct.3 “Determinarea venitului net”, corespunzatoare situatiei contribuabilului. In aceasta situatie, declaratia se depune, dupa caz, in termen de 15 zile de la data inceperii activitatii, in cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului, sau pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal, in cazul contribuabililor care au desfasurat activitate si in anul precedent. 1.1.2. Declaratia se depune la urmatoarele termene, de catre: ‐ contribuabilii care incep o activitate in cursul anului fiscal, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului; ‐ contribuabilii care, in anul anterior, au realizat pierderi si cei care, au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior, odata cu declaratia privind venitul realizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x