Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie

Reprezint un SRL care dace achizitii de porumb de la persoane fizice pe baza borderoului de achizitie.
Spuneti-mi, va rog, ce retineri in plus fac pentru ei, de la 1 iulie (in afara de impozitul de 2%) si unde se trec in declaratia 112? Se mai trec si in 100?
Declaratia cu astfel de retineri se depune trimestrial? Dar 100?
Va multumesc mult.

1 raspuns


la 03 Sep. 2012
Avand in vedere prevederile art.74 alin.4) din Codul fiscal in cazul contribuabililor care realizeaza venituri banesti din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, impozitul se calculeaza prin retinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, impozitul fiind final. Potrivit art. 296/ 24 alin. 5 - 8 din Codul fiscal se datoreaza contributia individuala la asigurarile sociale de sanatate de 5,5% sub forma de plati anticipate, obligatia calcularii, retinerii si virarii sumelor respective revenind platitorilor de venit. Obligatiile astfel calculate, retinute si virate in cursul anului de catre platitorul de venit reprezinta obligatii finale. Urmeaza a fi declarate in formularul 112 "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x