Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie 112 ptr.firma nou infiintata

Un SRL nou infiintat are un angajat ptr. care trebuie sa depuna declaratia 112 trimestrial.Va rog sa-mi spuneti cand va plati impozitele aferente?
Concret, ptr. trim 1 va depune declaratia pana pe data de 25.04.2015 si va plati contributiile pe 25.04.2015?
Este corect asa ?
Va multumesc mult ptr.ajutor.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 28 Ian. 2015
Contributiile se platesc la data maxima de depunere a declaratiilor. Conform Art. 296 indice 19, cu alin. 1 si alin. 4, platitorii de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor, au obligatia sa depuna declaratia 112 lunar, doar ca exceptii (art.58, alin. 2 si art.296 indice 19), platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, pot depune declaratia 112 trimestrial. Faptul ca aveti doar un angajat va considera exceptie, dar va trebui sa tineti seama si de alte conditii. Daca in decursul trimestrului entitatea are concedii si indemnizatii medicale, declaratia 112 se depune lunar, chiar daca in vector apare trimestrul, precum si daca intervine incetarea contractului individual de munca in timpul trimestrului, declaratia 112 se depune lunar, indiferent de vectorul fiscal.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x